Zjistěte, zda se má pšeničná kaše míchat, jaký je nejlepší způsob její přípravy a jak – v článku My.
Jak uvařit pšeničnou kaši / depositphotos.com
Odborníci na výživu tvrdí, že pšeničná kaše je velmi užitečná nejen pro sportovce (díky biotinu ve složení), ale i pro všechny ostatní lidi. Její pravidelnou konzumací si můžete zlepšit paměť, zrychlit činnost mozku, zvýšit výkonnost a koncentraci. Pšeničná kaše má navíc pozitivní vliv na srážlivost krve a podporuje hojení ran.
My vám poradí, jak uvařit pšeničnou kaši na vodě drobivou a neméně chutnou – na mléce.
Jak správně propláchnout pšeničnou kaši – přípravná fáze
Abyste mohli uvařit chutnou kaši, je třeba ji správně připravit. Obilí je třeba několikrát propláchnout pod tekoucí vodou, dokud tekutina nezprůhlední. Poté se rozhodněte, zda budete kaši vařit s vodou nebo s mlékem.
Nesladká kaše je lepší na vodě, ale pro sladký pokrm doporučujeme použít mléko nebo směs mléka a vody. Zpravidla platí, že na 1 šálek krupice je třeba vzít 3 šálky tekutiny, pokud máte rádi viskózní strukturu, a na drobivou kaši postačí 2 šálky vody nebo mléka.
Jak uvařit pšeničnou kaši na vodě v hrnci – recept
Je třeba vzít potřebné množství krup, nasypat je do hrnce, zalít studenou vodou nebo mlékem. Za stálého míchání vařte kaši, dokud nezačne vřít, a pak ztlumte oheň a pokračujte ve vaření 20-30 minut, dokud nezhoustne. Odstavte hrnec z ohně a nechte kaši 15-20 minut pod pokličkou vyluhovat. Misku můžete navíc zabalit do teplé utěrky.
Jak uvařit pšeničnou kaši v multicookeru – technologie
Pšeničnou krupici vložte do mísy multicookeru, zalijte mlékem nebo vodou, zvolte režim „Kaše“ nebo „Krupice“ a vařte 35 minut. Kromě toho můžete na 5-10 minut zapnout režim „Ohřívání“, aby se kaše lépe rozvařila.
Pokud byste chtěli použít jakoukoli doplňky kašePokud není sladká, je nejlepší udělat cibulovou a mrkvovou smaženku pro nesladký pokrm. Pro neslazený pokrm je optimální udělat smaženici z cibule a mrkve, přidat sůl a bylinky. Sladká kaše bude chutnější, pokud do ní přidáte trochu másla, skořice, kondenzovaného mléka nebo medu.
Jak uvařit pšeničnou kaši – poměry a doba pečení v troubě
Vezměte nádobu, kterou lze vložit do trouby, nasypte do ní kroupy a poté je zalijte mlékem nebo vodou. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte bez pokličky 30-40 minut. Snižte teplotu a pokračujte v pečení kaše dalších 10-15 minut. Ochutnejte kaši – pokud je stále tuhá, přidejte více tekutiny, vypněte troubu a nechte pokrm stát.