Nádivka pro kotlety se ukázala jako tekutá: co dělají zkušené ženy v domácnosti

Poradíme vám, co přidat do mletého masa, pokud je tekuté, a jak ho můžete ještě zahustit.

Nádivka je tekutá – co s ní dělat / freepik.com

Máte tekuté mleté maso – co v této siti dělat? A nemůžete ji vyhodit a něco z ní vyrobit nepůjde. Zkušené hostitelky však mají řešení problému, a dokonce ne jedno. Co přidat do mletého masa na řízky a jak jinak ho lze zahustit – prozraďte nám níže.

Co dělat, když se z mletého masa na řízky vyklubala tekutina

Existuje několik způsobů, jak zahustit tekuté mleté maso. Můžete do něj přidat:

  • strouhanka na obalení – pohltí přebytečnou tekutinu, ale je důležité to s ní nepřehánět, aby řízky byly stále masové, ne chlebové;
  • krupice – také pohltí přebytečnou vlhkost a dodá řízkům šťavnatost;
  • bramborový škrob – na jednu mísu budete potřebovat asi 2-3 lžíce, ale je třeba ho přidávat po troškách, po částech, míchat najednou a zaměřit se na konzistenci;
  • bramborová kaše nebo vařená rýže – obsahují škrob a fungují přibližně stejně.

S přidáváním výše uvedených pokrmů ke kotletám můžete nespěchat, mleté maso stačí dobře podlít a přebytečná vlhkost se uvolní.

Pokud to nepomohlo, dejte polotovar do lednice – pokud je mleté maso na vepřové kotlety (tedy se sádlem) nebo s máslem, „chytne“.

A snad ještě jedna, nejjednodušší způsob ze všech: mleté maso vložíte do gázy a prostě ho vymačkáte.

Dříve jsme vám řekli, co dělat, aby kuřecí řízky byly měkké a šťavnaté – ideální poměr.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lvíčkov: Rodinný zábavní park pro děti ve věku 1-99 let