Poradíme vám, co přidat do mletého masa, pokud je tekuté, a jak ho můžete ještě zahustit.
Nádivka je tekutá – co s ní dělat / freepik.com
Máte tekuté mleté maso – co v této siti dělat? A nemůžete ji vyhodit a něco z ní vyrobit nepůjde. Zkušené hostitelky však mají řešení problému, a dokonce ne jedno. Co přidat do mletého masa na řízky a jak jinak ho lze zahustit – prozraďte nám níže.
Co dělat, když se z mletého masa na řízky vyklubala tekutina
Existuje několik způsobů, jak zahustit tekuté mleté maso. Můžete do něj přidat:
- strouhanka na obalení – pohltí přebytečnou tekutinu, ale je důležité to s ní nepřehánět, aby řízky byly stále masové, ne chlebové;
- krupice – také pohltí přebytečnou vlhkost a dodá řízkům šťavnatost;
- bramborový škrob – na jednu mísu budete potřebovat asi 2-3 lžíce, ale je třeba ho přidávat po troškách, po částech, míchat najednou a zaměřit se na konzistenci;
- bramborová kaše nebo vařená rýže – obsahují škrob a fungují přibližně stejně.
S přidáváním výše uvedených pokrmů ke kotletám můžete nespěchat, mleté maso stačí dobře podlít a přebytečná vlhkost se uvolní.
Pokud to nepomohlo, dejte polotovar do lednice – pokud je mleté maso na vepřové kotlety (tedy se sádlem) nebo s máslem, „chytne“.
A snad ještě jedna, nejjednodušší způsob ze všech: mleté maso vložíte do gázy a prostě ho vymačkáte.
Dříve jsme vám řekli, co dělat, aby kuřecí řízky byly měkké a šťavnaté – ideální poměr.