Lidé přišli na mnoho způsobů, jak si uvařit kávu a získat božsky ochucený nápoj.
Jak si doma připravit kávu / foto My
Kdo by po ránu nemiloval tu voňavou a kouzelnou vůni – vůni čerstvě uvařené kávy. Ne vždy je však možné neustále běhat do kavárny pro porci oblíbeného nápoje – je to časově i finančně náročné.
A co dělat, když si toto potěšení nemůžete odepřít? Řešení je jako vždy co nejjednodušší – uvařit si ho sami.
My zjistil, jaký je nejlepší způsob přípravy kávy a jak si ji doma připravit bez turbíny.
Dříve jsme hovořili o tom, co dělat v případě předávkování kofeinem v těle.
Jaký je nejlepší způsob přípravy kávy – tajemství
Turka je považována za ideální nádobu pro přípravu kávy. Lze ji použít na sporáku, na plynu, takže kávu doma připravíte bez potíží. Za nejlepší jsou považovány měděné a měděnkové turky.
V čem vařit kávu na sporáku – možnosti
Pokud nemáte turbínu, není to žádný problém. K vaření ochucené kávy můžete použít široký kovový hrnek nebo dokonce konvici.
V takovém případě je nutné nejprve na vařiči nahřát konvici na kávu, poté do ní nasypat namletá zrna a zalít vodou. Nápoj je lepší vařit na mírném ohni. Jakmile začne voda stoupat, je třeba nádobu vyjmout. Rituál se obvykle opakuje třikrát.
V čem si můžete uvařit kávu kromě turba – řada možností
Lidstvo přišlo na spoustu způsobů přípravy kávy, mezi nimiž jsou jak osvědčené, tak inovativní metody.
Nejjednodušší, co vás napadne koupit kávovar. Výběr je dnes obrovský – mají různé specifikace a lze je vybrat tak, aby vyhovovaly jakémukoli rozpočtu. Tyto přístroje mohou připravit vše od ristretta až po latté.
Druhým a stejně snadným způsobem, jak si doma připravit kávu, je tzv. překapávací kávovar. Nápoj je velmi bohatý, s vysokým obsahem kofeinu. V tomto případě však můžete počítat pouze s espressem nebo americanem, do kterého můžete přidat i mléko.
Mezi rychlými způsoby přípravy kávy je velmi oblíbená např. kávovar s gejzírem. Pokud se vám to trochu povede, získáte silný a aromatický nápoj.
Jednou z neobvyklých možností přípravy kávy je použití kávovaru. French press. Je oblíbený, protože příprava nápoje zabere málo času – jen asi pět minut. Za zmínku stojí, že jemně nebo středně mletá zrna nejsou v tomto případě vhodná.
Blízký příbuzný french pressu. aeropresskterý používá papírový filtr. Ten odděluje nápoj od kávové sedliny.
Složitější, ale velmi účinný způsob, jak získat osvěžující nápoj -. vakuový kávovar. Během procesu vaření protéká voda ze spodní nádoby do horní, kam padají mletá kávová zrna. Díky podtlaku hotový nápoj stéká zpět do spodní nádoby.
A možnost pro líné – uvařte si kávu přímo v šálku. Mletá zrnková káva by se měla nasypat do bavlněného sáčku a zalít vroucí vodou v šálku.
V předchozím článku My psal o tom, zda je možné pít kávu nalačno, zda je to pro tělo škodlivé a co se stane, pokud tak budete činit pravidelně.