Ryby smažím jen takto: osvědčený trik mé babičky.

Tato pravidla vám pomohou připravit rybu tak, aby byla nejen chutná, ale i vzhledově lákavá.

Naučíte se, jak správně smažit ryby, aby se nepřipálily / foto depositphotos.com

Aby se smažená ryba ukázala šťavnatá, rudá, voňavá a nepřichytila se k pánvi, používají kuchaři několik jednoduchých metod. Dříve My psal, jak připravit křupavé rybí prsty.

Jak na to, aby se ryby při smažení nerozpadaly – tajná přísada

Tato ne příliš obvyklá, ale poměrně známá metoda pomůže rybě, aby si při smažení udržela tvar a zbavila se nepříjemného zápachu.

Stačí, když rybu před vařením namočíte do osoleného mléka (poměr: lžička soli na každou půl sklenici mléka). Abyste dosáhli požadovaného efektu, měla by být ryba namočená alespoň asi půl hodiny, můžete i více. Metoda je osvědčená a účinná.

Teď už víte, do čeho rybu namočit, abyste odstranili zápach a získali celé krásné kousky na cestě ven.

Jak smažit ryby, aby se nepřichytily na pánev – tipy od hostesek

Před smažením ryby je třeba:

  • přidat do rostlinného oleje špetku kuchyňské soli;
  • rybu obalte v mouce;
  • na pánvi na mírném ohni rozehřejte olej;
  • rybu vložte pouze na dobře rozehřátý olej.

Tato jednoduchá pravidla vám pomohou připravit rybu tak, aby byla nejen chutná, ale i vzhledově lákavá s křupavou kůrčičkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lvíčkov: Rodinný zábavní park pro děti ve věku 1-99 let