Tato pravidla vám pomohou připravit rybu tak, aby byla nejen chutná, ale i vzhledově lákavá.
Naučíte se, jak správně smažit ryby, aby se nepřipálily / foto depositphotos.com
Aby se smažená ryba ukázala šťavnatá, rudá, voňavá a nepřichytila se k pánvi, používají kuchaři několik jednoduchých metod. Dříve My psal, jak připravit křupavé rybí prsty.
Jak na to, aby se ryby při smažení nerozpadaly – tajná přísada
Tato ne příliš obvyklá, ale poměrně známá metoda pomůže rybě, aby si při smažení udržela tvar a zbavila se nepříjemného zápachu.
Stačí, když rybu před vařením namočíte do osoleného mléka (poměr: lžička soli na každou půl sklenici mléka). Abyste dosáhli požadovaného efektu, měla by být ryba namočená alespoň asi půl hodiny, můžete i více. Metoda je osvědčená a účinná.
Teď už víte, do čeho rybu namočit, abyste odstranili zápach a získali celé krásné kousky na cestě ven.
Jak smažit ryby, aby se nepřichytily na pánev – tipy od hostesek
Před smažením ryby je třeba:
- přidat do rostlinného oleje špetku kuchyňské soli;
- rybu obalte v mouce;
- na pánvi na mírném ohni rozehřejte olej;
- rybu vložte pouze na dobře rozehřátý olej.
Tato jednoduchá pravidla vám pomohou připravit rybu tak, aby byla nejen chutná, ale i vzhledově lákavá s křupavou kůrčičkou.