Jak zachránit polévku, která přes noc zkysla: nemusíte ji vylévat

Tyto metody vám pomohou zachránit polévku, pokud ji zapomenete dát do lednice.

Dozvíte se, jak vypadá kyselá polévka / foto depositphotos.com

Uvařili jste polévku a nechali ji přes noc bez chlazení? Ráno vás pravděpodobně čeká velmi nepříjemné překvapení. Přes noc může zkysnout a stát se nepoužitelnou. Někdy je však možné siti zachránit.

Prozradíme vám, co můžete dělat, když vám polévka zkysne, a jak zachránit kyselý vývar. Jak se ukázalo, existuje řada záchranných postupů. Nejprve však musíte vědět, jak si uvědomit, že polévka je pryč.

Jak si uvědomit, že polévka chybí

Ne každý ví, jak vypadá kyselá polévka. Většinou lze siti posoudit a pochopit na první pohled. Hlavní znaky kyselé polévky „záměrně“ kyselé jsou následující:

  • Pokud se juška v polévce stala lepkavou, stala se již zdraví nebezpečnou. Lepkavá kaše značí, že se hrnec stal útulnou noclehárnou nebezpečných bakterií.
  • Co dělat, když polévka pění? Přijměte ji a nesnažte se pokrm zachránit. Chutná pěna se vyskytuje pouze u piva.
  • Pokud se polévka zakalila a voda je jakoby špinavá – před sebou máte vývar, který se rozvrstvil. Je nemožné a dokonce nebezpečné jej celý znovu oživit.
  • Pokud polévka začala „šustit“, není již „živá“. Nepříjemný a charakteristický zvuk je těžké zaměnit za něco jiného. Pokud jste na pochybách a nevíte, co dělat, pokud polévka pění, zamyslete se nad tím, zda jste ochotni obětovat své zdraví. Polévka, která při zatřesení hrncem „šustí“ jako pytlík, je nebezpečný jed.

Pokud před vámi nechutně páchne a kalí zatuchlou polévku – můžete sníst něco jiného, ale rozhodně ne jeho, to byste neměli riskovat. No a pokud jste nechali hrnec bez chlazení přes noc a první pokrm jen mírně vydává kyselost – můžete se ho pokusit zachránit.

Co dělat, když vám polévka zkysne

V první řadě je třeba „podezřelou“ polévku převařit. V průběhu ohřívání určitě rozptýlíte všechny pochybnosti. Jak poznáte, zda je polévka kyselá, když už jste ji uvařili? Jednoduše k ní přivoňte, ale dávejte pozor, abyste se nespálili.

Ohřátý pokrm, pokud se již stal nebezpečným, bude jednoduše odporně páchnout. Pokud po pěti minutách varu kyselý zápach nezmizí, zbavte se ho a nelitujte toho.

Jak zachránit kyselý vývar a samotnou polévku

Zkuste do polévky přidat koření, například pepř, kari, bobkový list nebo jiné voňavé koření. Siti mohou zachránit i čerstvé nasekané bylinky, které „zabijí“ kyselou chuť. Do polévky můžete přidat také česnek – sušený nebo čerstvý.

Jak zachránit kyselou polévku pomocí jedlé sody

Pokud je vám polévky tak líto, že jste připraveni pokusit se ji zachránit za každou cenu, vyzkoušejte jedlou sodu. Budete jí potřebovat štědrou špetku. Polévku s jedlou sodou vařte až ve chvíli, kdy pokrm ještě nezačal „šustit“ a odporně zapáchat.

Soda dokáže pomoci sotva zkyslé polévce. Než však takový „oživený“ pokrm sníte, ještě jednou si k němu přivoňte. Pokud máte sebemenší pochybnosti, neměli byste to riskovat.

Je možné jíst maso z kyselé polévky?

Často se stává, že polévka přes noc zkysne – co v takovém případě dělat s masem? Nesnažte se zachraňovat kosti nebo kousky vepřového masa, případně kuřecí stehna. Jakékoli maso v kvašené polévce je nebezpečnou bakteriální bombou. V žádném případě se nepokoušejte maso oplachovat nebo převařovat. Prostě ho vyhoďte a neriskujte, je to velmi nebezpečné.

Dříve vám My řekl, co přidat do polévky, aby nezkysla. Tato pravidla vám pomohou vyhnout se v budoucnu potížím.

Mnoho lidí se mylně domnívá, že kvůli misce polévky si můžete ověřit své štěstí. Nevědí však přesně, co se stane, když sníte kyselou polévku. Můžete dostat vážnou otravu, průjem, zvracení a dokonce skončit v nemocnici. Proto se nesnažte ušetřit peníze tím, že si ušetříte odporně páchnoucí a kyselý pokrm. Zdraví je mnohem dražší než jídlo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lvíčkov: Rodinný zábavní park pro děti ve věku 1-99 let