Do jaké vody lít pohanku a proč – přečtěte si v materiálu My.
V jaké vodě vařit pohanku / depositphotos.com
Do jaké vody házet pohanku – studené, horké nebo zalít vařící vodou? Všichni hostitelé mají na tuto otázku odlišný názor. Proto jsme se rozhodli zjistit, v jaké teplotě vody vařit pohanku, aby byla chutná i křehká.
Již dříve jsme vám prozradili, jak správně vařit pohanku – několik tipů na vaření pro dokonalou kaši.
Do jaké vody dávat pohanku – do studené, horké nebo vařící.
Vaření pohanky ve studené vodě je možné, ale není úplně správné, říkají zkušené hospodyňky. A tady je jejich vysvětlení. Jde o to, že když se pohanka hodí do studené vody, pohanková zrna se rozprostřou a kaše se stane lepkavou. A naopak – pokud se pohanka vhodí do vroucí vody, nerozprostře se a pohanková kaše se stane drobivou.
Proto se doporučuje přidávat kroupy do vody až po jejím uvaření. Poté je třeba snížit teplotu na minimum a hrnec přikrýt pokličkou – kroupy by při varu neměly bublat.
Jakou vodou zalít pohanku na noc a jak ji poté uvařit?
Pohanku je zároveň třeba předem namočit do studené vody. Namočené kroupy se uvaří mnohem rychleji. Ale i tak je lepší ji nasypat do vroucí vody.
Připomeňme, že poměr pohanky a vody je 1:2,5.