Ukázalo se, že při vaření rýže existuje jednoduchá, ale důležitá nce.
Pokud je rýže přikrytá pokličkou, bude se drobit / foto depositphotos.com
Každá hospodyňka se alespoň jednou v životě setkala s tím, že rýže při vaření buď zůstane syrová, nebo se promění v kaši. Všechno geniální je však jednoduché. Aby se vám příloha dokonale povedla, musíte znát jen jedno tajemství.
Dříve vám My prozradil, jak uvařit proso, a dnes se dozvíte, jak uvařit rýži, aby vaše rodina snědla přílohu na dvě tváře.
Jak uvařit rýži – tři kroky
Pokud nevíte, jak správně uvařit rýži, rady agentury My vám pomohou vyhnout se mnoha problémům. Stačí tři kroky a budete mít chutný pokrm:
Nejprve je třeba nasypat rýži do talíře a dát ji asi na pět minut pod studenou vodu. Vytvořte malý tlak, aby kroupy neunikly do dřezu. Poté ji musíte několikrát důkladně propláchnout.
- Přiveďte vodu k varu
Poté nasypte rýži do hrnce a dejte ji na silný oheň. Jakmile se voda začne vařit, je třeba ji osolit. Buďte opatrní, protože když už zbývá jen trochu vody, musíte snížit teplotu na minimum.
- Přikryjte pokličkou
Jakmile snížíte teplotu, přikryjte pánev pokličkou a krupici přiveďte k plnému varu.
DůležitéNezvedejte víko po dobu nejméně 30 minut. Teprve po vypnutí ohřevu a vychladnutí lze přílohu promíchat. Do té doby je to zakázáno, protože byste rýži proměnili v kaši.
Pokud uděláte vše, co je uvedeno v seznamu, získáte dokonalou, křehkou rýži. Vaše rodina si zaručeně řekne o další.