Jak připravit bramborovou kaši, když nemáte šťouchadlo: 3 nečekané možnosti

Možná se vám ostatní způsoby přípravy bramborové kaše zalíbí natolik, že už nebudete potřebovat šťouchadlo.

Jak na bramborovou kaši pro bramborovou kaši – tipy / foto depositphotos.com

Jak obtížná se stává otázka, čím rozmačkat brambory na kaši, pokud není pěchovadlo včas rozbité, ztracené nebo nebylo po ruce. Naštěstí existuje spousta možností, jak mačkadlo nahradit. Možná vás některá z nich osloví natolik, že už šťouchadlo na brambory ani nebudete potřebovat.

Již dříve jsme vám poradili, jak si vybrat odrůdu brambor na mačkání nebo smažení, aby byl váš pokrm co nejchutnější.

Jak na bramborovou kaši pomocí síta

Tento způsob, jak připravit bramborovou kaši, je mezi zkušenými hostitelkami poměrně oblíbený a má řadu výhod. Brambory prošlé sítem jsou měkké, vzdušné a homogenní.

Dobře uvařené brambory uvařte v osolené vodě. Ještě horké brambory slijte a začněte zeleninu rozmačkávat – je důležité to udělat, než vychladne. Brambory položte na síto a rukama nebo lžící je přitlačte. Pokud se vytvoří velké hrudky, jednoduchým způsobem, jak dosáhnout homogenity kaše, je jednoduše bramborovou hmotu znovu propasírovat přes síto. Do bramborové kaše přidejte teplé máslo a po jeho rozpuštění přidejte horké mléko. Takto připravené brambory jsou velmi plastické, takže v případě potřeby je lze podávat pomocí sáčku nebo stříkačky na cukrovinky – stejně jako smetanu.

Jak připravit bramborovou kaši bez mixéru nebo šťouchadla – užitečné tipy a triky.

K přípravě bramborové kaše lze použít téměř polovinu kuchyňského náčiní – robustní skleněné nádoby a láhve, talíře, solničky, sklenice a hrnky… Hlavní je je předem dobře umýt a osušit.

Mezi improvizovanými prostředky jsou však oblíbené vidlička a lžíce (lepší jsou dřevěné). Metoda není nejúspěšnější – příbor se časem zrádně ohne, ale může pomoci v obtížné siti. Brambory můžete rozmačkat přímo v talíři – v tomto případě je také třeba rozmačkat je ještě horké, scedit všechnu vodu. Máslo a mléko přidejte ještě teplé – to, co se nepodařilo dobře rozmělnit, se v tekutině rozpustí.

Jak udělat bramborovou kaši, když není šťouchadlo / foto depositphotos.comJak udělat bramborovou kaši, když nemáte šťouchadlo / foto depositphotos.com

Jak udělat bramborovou kaši pomocí mixéru – který nástavec je vhodný

K přípravě bramborové kaše lze použít i moderní kuchyňské spotřebiče. V dnešní době je mixér nebo míchačka téměř v každé rodině. Hodí se jakýkoli mixér – ponorný i stacionární. Ale nad tím, jak mixér k tomuto účelu použít, stojí za to se zamyslet. Prostudujte si dostupnou sadu nástavců. Šlehací metla není vhodná, potřebujete stěrku nebo speciální nástavec na pyré (vypadá jako vrtulové lopatky, často je vyroben z plastu).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lvíčkov: Rodinný zábavní park pro děti ve věku 1-99 let